Latest update جولای 11th, 2022 5:45 ق.ظ
مه 11, 2017 مدیر سایت کمیته ها, مقالات ورزشی 0
ریباندینگ
یک رشته ورزشی مفرح و جذاب بر روی صفحه کشی یا فنری(ریباندر) است که ورزشکاران بر روی آن ساعت ها می توانند جهش کنند. مخاطبان ریباندینگ به دلیل لذت بالای پرش و معلق شدن مکرر در فضا گرایش شدیدی به آن پیدا کرده اند.
جهش های ریباندینگ فراتر از چندین جامپ ساده است، تنوع حرکات و مهارت های آن بسیار زیاد بوده که امروزه در سراسر دنیا به صورت آکادمیک آموزش داده می شود.تمرینات ریباندینگ مانند ایروبیک به کمک موزیک و در کلوپ های ورزشی به صورت گروهی انجام می شود که مزیت آن نسبت به ایروبیک ساعتها تمرین شاد و بدون خستگی و آسیب است.
ریباندینگ به سه شاخه ریباند اکسر سایز، جامپینگ فیتنس و ریباند تراپی تقسیم می شود.
این ورزش در بخش حرفه ای (ریباند اکسرسایز و جامپینگ فیتنس) از جهش های مهارتی و با برنامه های کروگرافی خود به صورت فردی یا گروهی فعال می باشد و در بخش ریباند تراپی (بازتوانی)، افزایش تعادل و قدرت عضلات مرکزی برای کودکان تا کهنسالان زیر نظر انجمن بین المللی ریباند تراپی برنامه ریزی شده است.
فوائد ریباندینگ
بیشترین استقبال از ریباندینگ به دلیل تناسب اندام آن است، اما تحقیقاتی که در ارتباط با آن انجام شده، افزایش تراکم استخوان، تقویت سلولی و بهبود عملکرد قلب و عروق، افزایش جریان لنفاوی، تقویت عضلات بخصوص عضلات مرکزی، تقویت گیرنده های حسی عمقی، بهبود حرکات بنیادی در کودکان، توانبخشی کهنسالان، تقویت هماهنگی و تعادل را به همرا داشته است.
مزایا:
اشغال فضای بسیار کم در حین تمرین و جابه جایی بسیار آسان پس از تمرین به دلیل سبک بودن ریباندر مهمترین مزیت این وسیله می باشد. که این موضوع منجر به استفاده خانواده ها از ریباندینگ در خانه ها شده.همچنین مراکز توانبخشی و تندرستی از این وسیله برای بهبود تعادل وافزایش تراکم استخوانی بیماران ناتوان و معلول استفاده می کند.
ریباندینگ هیچ محدودیتی برای جامعه مخاطب خود ندارد و مناسب ترین و لذت بخش ترین ورزش برای سالمندان می باشد.
یونس ضیغمی بنیانگذار و رئیس کمیته ریباندینگ
نشانی: تهران، بلوار فردوس شرق خ وفا آذر شمالی
بن بست پانیذ پلاک ۲ طبقه اول
شماره تماس: ۰۹۳۰۲۲۰۵۸۰۰
وپ سایت: www.rebounding.ir
کانل تلگرام: @rebounding_ir
تاریخچه:
برای اولین بار “اد رسل” ایده ساخت ترامپولین کوچک را داد و “ویکتور گرین” آن را اختراع نمود. “البرت کارتر” ژیمناست و ترامپولین کار حرفه ای در ایالات متحده چندین کتاب و مقالات، از مزایا و تمرینات آن منتشر کرد.
ریباندینگ در محافل سلامتی و درمانی مدعی مبارزه با بسیاری از بیماری ها می باشد که سیستم ایمنی را تحریک و تمرینات هوازی را بدون ساختار نامطلوب بدنی از جمله کاهش ساییدگی مفاصل و آسیب بافت های نرم استخوانی فراهم می کند. در نتیجه برای افرادی که می خواهند از فشار یا شوک وارد شده به مفاصل، بافت نرم یا بافت استخوانی پرهیز کنند بسیار مناسب می باشد.
ریباندینگ به عنوان عنصری قابل انعطاف، مدعی است که تا ۸۵% شوک ناشی از دویدن را جذب می کند. عنصر الاستیکی ریباندر (از نوع کش یا فنر) بسیاری از ضربه ها و شوک ها را در جهش های مختلف تعدیل می کند. بنابراین استفاده از ریباندرهای باکیفیت و استاندارد برای انجام تمرینات حائز اهمیت است.
ریباندر
این وسیله به صورت دایره ای و شش ضلعی طراحی می شود. هر ریباندر شامل قسمتهای زیر است:
۱- شش پایه به طول ۲۵ تا ۴۰ سانتی متر
۲- یک کفی با خاصیت الاستیک و با دوام
۳- یک عنصر الاستیکی از جنس فنر یا طناب های کشی
۴- یک لوله دایره یا شش ضلعی که شش پایه را متصل و حمایت می کند و به کفی الاستیکی یا به یکی از فنر ها یا طناب کشی وصل می شود.
۵- دسته حفاظتی جهت حفظ تعادل افراد مبتدی و سالمندان
درست به همان اندازه که با تحقیقات گسترده و به مرور زمان ریباندر از وسایل فنری بی کیفیت به دستگاه های استاندارد با طناب های کشی ارتقا پیدا کرده است، انواع تمرینات و حرکات ورزشی انجام شده روی ریباندرها نیز تکامل یافته است تا بیشترین تاثیرات را به ار مغان آورد.
مطالعات Nasa و تحقیقات علمی
مهمترین و مکررترین تحقیقات علمی نقل شده از مطالعات ناسا بر روی ریباندینگ نشان می دهند که:
۱- حین دویدن مقدار نیروی گرانش بر روی غوزک پا در دویدن بیشتر از دو برابر مقدار نیروی گرانش بر پاشنه و پنجه پا می باشد که در هنگام پرش بر روی مینی ترامپولین در سه نقطه یکسان است.
۲- ریباندینگ در جذب اکسیژن تا ۶۸% موثر تر از دویدن می باشد.
ناسا از ریباندر برای افزایش توده ی استخوانی و عضلانی فضا نوردانی که به دلیل نبود جاذبه، در سفر های خود با کاهش وزن ۱۵ درصدی مواجه شده بودند استفاده می کند.
ریباندینگ توسط یونس ضیغمی به عنوان رشته ای مفرح برای توسعه ی سلامت جامعه، زیر نظر انجمن آمادگی جسمانی فدراسیون ورزش های همگانی به ثبت رسیده است.
از برنامه های هدفمند این کمیته می توان به برگزاری سمینارها، کارگاه ها، دوره های مربیگری و مسابقات در سطح کشور اشاره کرد.
جولای 11, 2022 دیدگاهها برای ثبت نام دومین دوره مسابقات سرعتی-مهارتی استان یزد بسته هستند
ژانویه 23, 2022 دیدگاهها برای آغاز ثبت نام مسابقات انفرادی دومینو استان یزد بسته هستند
مه 29, 2021 0
مه 29, 2021 0
مه 29, 2021 0
مه 29, 2021 0
مه 29, 2021 0
آوریل 18, 2021 0
جولای 11, 2022 دیدگاهها برای ثبت نام دومین دوره مسابقات سرعتی-مهارتی استان یزد بسته هستند
ژانویه 23, 2022 دیدگاهها برای آغاز ثبت نام مسابقات انفرادی دومینو استان یزد بسته هستند